Mijn Eemsdelta Beweegt 0
Schermafbeelding 2022 07 13 om 09 04 11

Beweegzomer voor Senioren ( 55+ ) in de gemeente Eemsdelta

In de periode van 13 juli tot en met 28 augustus biedt Huis voor de Sport Groningen, in samenwerking met lokale sportaanbieders, een sport en beweegprogramma voor inwoners van 55 jaar en ouder.

lees verder

GLI Gemeente Eemsdelta

Iedereen wil zich gezond voelen, alleen is dat niet altijd even gemakkelijk. Soms omdat je zorgen hebt over bijvoorbeeld geld of over je werk. Wij kunnen je helpen met het programma De Gecombineerde Leefstijlinterventie, of afgekort GLI.

Wil je hierover meer informatie? Kijk dan snel in de bijlage

lees verder

Veel animo voor fitheidstesten in Eemsdelta

Veel animo voor fitheidstesten in Eemsdelta

Huis voor de Sport Groningen en de gemeente Eemsdelta hebben alle inwoners tussen de 65 en 75 jaar uitgenodigd om deel te nemen aan een fitheidstest in februari. Uit onderzoek is gebleken dat een derde van de senioren niet meer deelnam aan beweeggroepen voor senioren. Dit kwam voornamelijk door het coronavirus. Tijdens de test werd de bloeddruk, de Body Mass Index, beenkracht, knijpkracht, schouderlenigheid en uithoudingsvermogen gemeten.

Uit de testen kwam dat 72% voldoende lichamelijk actief is. We zijn blij met deze uitkomst. Het gemiddelde BMI is met 26,7 iets te hoog.

Terugkoppeling resultaten aan deelnemers
Na afloop van de fitheidstest zijn de resultaten met de deelnemer besproken. Hiervoor waren beweegadviseurs aanwezig. In totaal willen 173 deelnemers meer gaan bewegen. Deze deelnemers zijn doorverwezen naar bestaande beweeggroepen voor senioren, fitnessactiviteiten, wandel en fietsactiviteiten of naar de Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI). Dit bevordert niet alleen de fitheid en gezondheid van deze 173 deelnemers, maar zorgt ook voor meer leden bij het bestaande sport- en beweegaanbod voor senioren in Eemsdelta.

Meer informatie
Wil je meer informatie over de uitkomst of het beweegaanbod in onze gemeente? Neem dan contact op met beweegcoach Kirsten Pheifer van Huis voor de Sport Groningen via e-mailadres: k.pheifer@hvdsg,nl of via telefoonnummer 0683134875

lees verder

Sportakkoord Eemsdelta op zoek naar nieuwe initiatieven

In april 2020 is het Sportakkoord Eemsdelta onder de noemer “Klaar voor de start” officieel opgeleverd. Een mooi sportief begin voor de nieuwe gemeente Eemsdelta. In het Sportakkoord zijn ambities en doelen geformuleerd op verschillende pijlers. Benieuwd welke dit (ook alweer) zijn? Hier lees je het Sportakkoord Eemsdelta. Inmiddels zijn we een jaar verder en zijn de werkgroepen druk aan de slag om de papieren ambities en doelen uit te werken in concrete acties.

lees verder

PERSBERICHT: WEBSITE ‘EEMSDELTA BEWEEGT’ ONLINE VOOR SPORTAANBIEDERS

Het Huis voor de Sport Groningen zet zich dagelijks in om invulling te geven aan het sport- en beweegprogramma binnen de nieuwe gemeente Eemsdelta. Om inwoners uit de gemeente op een laagdrempelige en ongedwongen manier kennis te laten maken met verschillende sport- en beweegactiviteiten wordt er gestart met een nieuw online platform; ‘Eemsdelta Beweegt’.

lees verder