Mijn Eemsdelta Beweegt 0

Flyer herfst/winter 2022 - 2023

De flyer van Eemsdelta Bewegt periode herfst/winter 2022 - 2023 kun je nu downloaden!

Lees verder

Schermafbeelding 2022 08 25 om 10 40 59

Uniek Sporten Hopper herfst/winter periode

Het doel van de Uniek Sporten Hopper is om inwoners uit de provincie Groningen met een beperking, achterstand of andere kwetsbaarheid op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met verschillende sport- en beweegactiviteiten bij lokale verenigingen en aanbieders. 

Inschrijven 
Inschrijven kan uiteraard via deze website. Zoek een leuke sport- en/of cultuurcursus uit om kennis mee te maken!
Maak een persoonijk account aan voor jezelf of je kinderen. Na de inschrijvingsperiode ontvang je bericht over de cursus. Meer informatie over het inschrijven vind je hier.

GLI Gemeente Eemsdelta

Iedereen wil zich gezond voelen, alleen is dat niet altijd even gemakkelijk. Soms omdat je zorgen hebt over bijvoorbeeld geld of over je werk. Wij kunnen je helpen met het programma De Gecombineerde Leefstijlinterventie, of afgekort GLI.

Wil je hierover meer informatie? Kijk dan snel in de bijlage

Lees verder

Veel animo voor fitheidstesten in Eemsdelta

Veel animo voor fitheidstesten in Eemsdelta

Huis voor de Sport Groningen en de gemeente Eemsdelta hebben alle inwoners tussen de 65 en 75 jaar uitgenodigd om deel te nemen aan een fitheidstest in februari. Uit onderzoek is gebleken dat een derde van de senioren niet meer deelnam aan beweeggroepen voor senioren. Dit kwam voornamelijk door het coronavirus. Tijdens de test werd de bloeddruk, de Body Mass Index, beenkracht, knijpkracht, schouderlenigheid en uithoudingsvermogen gemeten.

Uit de testen kwam dat 72% voldoende lichamelijk actief is. We zijn blij met deze uitkomst. Het gemiddelde BMI is met 26,7 iets te hoog.

Terugkoppeling resultaten aan deelnemers
Na afloop van de fitheidstest zijn de resultaten met de deelnemer besproken. Hiervoor waren beweegadviseurs aanwezig. In totaal willen 173 deelnemers meer gaan bewegen. Deze deelnemers zijn doorverwezen naar bestaande beweeggroepen voor senioren, fitnessactiviteiten, wandel en fietsactiviteiten of naar de Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI). Dit bevordert niet alleen de fitheid en gezondheid van deze 173 deelnemers, maar zorgt ook voor meer leden bij het bestaande sport- en beweegaanbod voor senioren in Eemsdelta.

Meer informatie
Wil je meer informatie over de uitkomst of het beweegaanbod in onze gemeente? Neem dan contact op met beweegcoach Kirsten Pheifer van Huis voor de Sport Groningen via e-mailadres: k.pheifer@hvdsg,nl of via telefoonnummer 0683134875

Lees verder

PERSBERICHT: WEBSITE ‘EEMSDELTA BEWEEGT’ ONLINE VOOR SPORTAANBIEDERS

Het Huis voor de Sport Groningen zet zich dagelijks in om invulling te geven aan het sport- en beweegprogramma binnen de nieuwe gemeente Eemsdelta. Om inwoners uit de gemeente op een laagdrempelige en ongedwongen manier kennis te laten maken met verschillende sport- en beweegactiviteiten wordt er gestart met een nieuw online platform; ‘Eemsdelta Beweegt’.

Lees verder