Mijn Eemsdelta Beweegt 0

Veel animo voor fitheidstesten in Eemsdelta

Veel animo voor fitheidstesten in Eemsdelta

Huis voor de Sport Groningen en de gemeente Eemsdelta hebben alle inwoners tussen de 65 en 75 jaar uitgenodigd om deel te nemen aan een fitheidstest in februari. Uit onderzoek is gebleken dat een derde van de senioren niet meer deelnam aan beweeggroepen voor senioren. Dit kwam voornamelijk door het coronavirus. Tijdens de test werd de bloeddruk, de Body Mass Index, beenkracht, knijpkracht, schouderlenigheid en uithoudingsvermogen gemeten.

Uit de testen kwam dat 72% voldoende lichamelijk actief is. We zijn blij met deze uitkomst. Het gemiddelde BMI is met 26,7 iets te hoog.

Terugkoppeling resultaten aan deelnemers
Na afloop van de fitheidstest zijn de resultaten met de deelnemer besproken. Hiervoor waren beweegadviseurs aanwezig. In totaal willen 173 deelnemers meer gaan bewegen. Deze deelnemers zijn doorverwezen naar bestaande beweeggroepen voor senioren, fitnessactiviteiten, wandel en fietsactiviteiten of naar de Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI). Dit bevordert niet alleen de fitheid en gezondheid van deze 173 deelnemers, maar zorgt ook voor meer leden bij het bestaande sport- en beweegaanbod voor senioren in Eemsdelta.

Meer informatie
Wil je meer informatie over de uitkomst of het beweegaanbod in onze gemeente? Neem dan contact op met beweegcoach Kirsten Pheifer van Huis voor de Sport Groningen via e-mailadres: k.pheifer@hvdsg,nl of via telefoonnummer 0683134875

Downloads